Poradna - Vaření, pečení

 
přidej dotaz
kapr:
30.06.2017 10:54 hod

Trošku (lžíce - pár kapek) oleje pod máslo

Povšiml jsem si, že jeden televizní kuchař, když připravuje něco na másle, dá do nádoby na úplném začátku například lžíci oleje, aby tak máslo do určité míry ochránil proti nebezpečí přehřátí a připálení.
Je určitě jedno jaký olej se použije, ale mne zajímá který je k tomu nejvhodnější z hlediska teploty při které se pokrm připravuje, zdravotních dopadů, a chuti pokrmu.
Používáte někdo tuto techniku? Jaké jsou Vaše zkušenosti s různými oleji? (podle výchozí suroviny z které je olej připraven)


Brynka:
01.07.2017 09:58 hod

Tak o tom jsem ještě neslyšela. Když dělám něco na másle, tak olej nepoužívám. Dám máslo rozehřát a hned na něj sypu další suroviny. Olej mi přijde zbytečný.

Valina:
01.07.2017 10:21 hod

Máslo se rádo přepaluje, tak možná proto tam dávají ještě olej, já používám přepuštěné máslo (Ghí), to je lepší vydrží vyšší teploty a nekazí se a olej není potřeba.

Odpovědět

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen.

Copyright © 2005 - 2017 MůjPlán.cz
Grafika, webdesign: Bleha.eu