Přílohové halušky

 
autor: ma

Podáváme jako přílohu k masu na paprice

Kroky postupu (5):



 

1. Přílohové halušky

 
Přílohové halušky
kliknutím na obrázek jej zvětšíte

Podáváme jako přílohu k masu na paprice

 
stáhnout celý postup do
« předchozí krok následující krok »

Mohlo by vás zajímat


 

Komentáře k postupu

 
katty:
19.12.2010 13:49 hod

Prosím o vysvětlení jak protlačíš těsto přes struhadlo? Na obrázku je vidět cedník jestli se dobře dívám. Ráda bych halušky vyzkoušela.

ma:
19.12.2010 16:59 hod

Milá Katty, díky za postřeh i za pobavení, nasmála jsem se. Přes cedník to protlačit nejde, přes struhadlo - to by spíš bylo drobení do polévky. Ale tys asi myslela to, co je na obrázku 4 -tam je právě vidět ta "věc", přes kterou se ty halušky protlačují - pomocí ploché vařečky a předtím namočit ve studené vodě. Má to takové ouško, že se to položí nahoře na hrnec, ale ten hrnec musí být vysoký. Když totiž na to půjde pára zespoda, tak se to uvaří ještě dřív, než to spadne do vody. Pak je ještě možnost držet to nad hrncem v určité výšce, to je lepší, ale dost namáhavé na ruce a na svaly.
Martina

ma:
19.12.2010 17:09 hod

Pro případ, že by tu "věc" nešlo tady v čr koupit, přidám ještě mezi svátky recept na přílohové noky. Ty jsou zase krupicové a jsou moc dobré například ke guláši.
Tak by se dalo uvařit i haluškové těsto - lžičkou namáčenou do studené vody brát malé kousky těsta a házet do vařící vody, ale to teda asi bude dlouho trvat.
Ma

Vložit příspěvek

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen.

Copyright © 2005 - 2021 MůjPlán.cz
Grafika, webdesign: Bleha.eu