Mačanka

 
autor: ivka

Mačanka, alebo niekde nazývana aj "kyšeľ". Je to staré ľudové jedlo zo severovýchodného Slovenska. Kedysi, keď bola medzi hlavnými surovinami v kuchyni kyslá kapusta, vznikla takáto omáčka (polievka). Táto špecialita dostala svoj názov od spôsobu jej jedenia. Ide o omáčku, do ktorej sa buď nadrobil chlieb, alebo sa z neho lámali väčšie kúsky a namáčali sa do taniera. Niekde sa zvykli k mačanke podávať aj zemiaky uvarené v šupke. Mačanky sa varili buď s mäsom, alebo bez neho. Je to neoddeliteľné jedlo štedrovečernej večere rusínov, podáva sa s chlebom.

Kroky postupu (6):



 

1. Ingrediencie

 

kliknutím na obrázek jej zvětšíte

0,5 l kapustnice (vodný extrakt z kvasenej kapusty), 1 l vody,20 g sušených húb, 1 strúčik cesnaku, 2 PL hladkej múky, 70 g čerstvého masla, soľ, maggi a mleté čierne korenie

 
stáhnout celý postup do
« předchozí krok následující krok »

Mohlo by vás zajímat


 

Komentáře k postupu

 

Zatím není přidaný žádný komentář, buď první!

Vložit příspěvek

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen.

Copyright © 2005 - 2021 MůjPlán.cz
Grafika, webdesign: Bleha.eu