Linecké cukroví s fruktózou

 
autor: Majda

Recept na linecké cukroví pro ty, kteří se vyhýbají bílému cukru.

Kroky postupu (6):



 

3. Těsto

 
Těsto
kliknutím na obrázek jej zvětšíte

Z připravených surovin vypracuji hladké těsto, které ještě propracuji na pomoučeném válu. Těsto nechám ve fólii odpočívat v ledničce (podle potřeby buď nějakých 20 minut, ale klidně ho můžete nechat do druhého dne).

 
stáhnout celý postup do

Mohlo by vás zajímat


 

Komentáře k postupu

 
uw4z:
03.06.2012 11:57 hod

Promiňte, za mou upomínku, ale současné poznatky naznačují, že fruktoza je větším zlem nežli samotný "bílý" cukr(sacharoza). viz. www.ceskatelevize.cz…

Majda:
03.07.2012 14:57 hod

Díky za připomínku, článek jsem si přečetla a pochopila jsem ho mj. také tak, že hlavní problém je v nadměrném přísunu cukru, který je dnes skutečně ve všem - limonády, jogurty, samozřejmě veškerá sladká pečiva apod. Zároveň jsem se ale také setkala s články, kdy např. lidé s nesnášenlivostí bílého cukru (např. lidé s onemocněním slinivky) fruktózu snesou. Proto jsem zkusila upravit klasické recepty na vánoční pečivo tak, že jsem bílý cukr nahradila menším množstvím fruktózy, právě kvůli tomu, že fruktóza sladí víc než klasický cukr. Samozřejmě záleží na tom, kolik si kousků cukroví ve výsledku lidé dopřejí Takže to berte spíš jako pokus zpřístupnit cukroví těm, kteří ho z nějakých důvodů nemohli.

Vložit příspěvek

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen.

Copyright © 2005 - 2021 MůjPlán.cz
Grafika, webdesign: Bleha.eu